2013. március 21., csütörtök

Töltött csirke kicsit másképp....

Szeretem Borbás Marcsi - Gasztroangyal műsorát . Nagyon jó ötletek vannak benne , és egyszerű érthető receptek. És amit még nagyon szeretek benne , hogy nem az a ,,dizájnos- tucat,, műsor , ahol minden étel tökéletes és hibanélküli... Ezt a receptet is Ő készítette el  http://www.gasztroangyal.hu/gombas-toltott-csirke/  , de azért nem én volnák ha nem csinálnák valamit másképp...
Hozzávalók :
1 egész csirke , 250g gomba , 1 zsömle , 1/2 vöröshagyma , 100 g sonkásszalámi , 70g kemény sajt , só , bors 
A csirkét kicsontozzuk úgy , hogy a 1/2 csirke húsa /mell , szárny , comb/ és a bőr ne sérüljön meg . A fél csirkéböl a combcsontot is kivesszük , csak a szárnycsontját hagyjuk meg  , a szárnyvégét is levágjuk .


     A csirke másik felével is így járunk el.
Elkészítjük a tölteléket : a gombát apróra összevágjuk és minimális olajon lepiritjuk , hozzátesszük az apróra összevágot hagymát ízesítjük , a levét elforraljuk . Amíg hűl  , addig tejbe beáztatjuk a zsömlét . A zsömlénkből kinyomkáljuk a tejet és összekeverjük a langyos gombás masszával , ha kell még ízesítjük . A csirkehúst kiterítjük , enyhén sózzuk és rátesszük a tölteléket , óvatossan összetekerjük és összekötözzük . A másikra rárakjuk elősször a szalámit , majd a sajtot  , összetekerjük és ezt is úgy kötözzük meg mint a sonkát .
Kevés zsiradékon a hús mindkétoldalát lepirítjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe 200 fokon ,  30-40 perc alatt készre sütjük .
Tejszínes sajtos burgonyával tálajuk  , de lehet más a köret...
Hozzávalók a tejszínes burgonyához :
1 kg burgonya , fél l tejszín , 100g eidami , só , bors
A burgonyát megtisztíjuk és vékony szeletekre szeljük . Beleteszük egy tálba , erre ráreszeljük a sajtot ráöntjük a tejszínt , ízesítjük és beleöntjük egy jénaiba , és betesszük a csirke mellé sülni  , egyszerre fognak elkészülni 



Jó étvágyat hozzá .....

Mézesmustáros csirke ...szerintem...

Már elég volt a sült és a rántott husiból.... már napok óta ettem volna valami finomat , valami tésztásat  , de tudtam , hogy ehhez le kell futnom egy kört a Drága Férjemnél  , mert  Őt ki lehetne üldözni a világból a spagettivel , a pennével és a többi tésztafélével . De Én megoldottam a problémámat , főztem hozzá rizst......

Hozzávalók :
1kg csirkemell , 2 evőkanál méz , 2 evőkanál  mustár , 4dc tejszín , keményítő , só , bors , vegeta , olaj

A csirkemellet felcsíkozzuk . Az olajat felhevítjük és beletesszük a csirkemellet , és fehéredésig pirítjuk. Ráteszünk egy evőkanál mézet  éz ízesítjük .Jól összekeverjük és letakarva puhára pároljuk .Amikor a husi megpuhult , akkor rátesszük a maradék mézet , felöntjük a tejszínnel , és felforraljuk . Ízesítjük és szükség szerint besűrítjük egy kis vízzel elkevert keményítővel . Ezzel is hagyuk , hogy forrjon eggyet , ekkor gyengébre vesszük a tüzet és beletesszük állandó keverés mellet a mustárt / de ne tegyük bele hamarabb , mert akkor kicsapódik a tejszín/ . Még utoljára meg kóstoljuk , és ha kell még ízesítjük . Pennével , spiráltésztával ..... vagy ki milyen tésztát szeret , azzal tálalja...
Max. 45 perc alatt kész....

Jó étvágyat hozzá .....

Tiramisu torta

Máááááár megint tiramisu  , nálunk ha minden másnap ez volna a desszert  a fiam volna a világon  a legboldogabb gyermek :D . Múlthéten Tücsökbogár közzé tette a blogján ezt a receptet a fiam amilyen szemfüles : Anya , aha tiramisu torta  , Te mikor csinálsz????? Így mit tudtam tenni,  nekiáltam  A recept tehát http://tucsokbogar.blogspot.hu/2013/03/tiramisu-torta.html oldaláról van  , egy kis változtatást csináltam rajta , még egy kis rummal feldobtam .

Hozzávalók a tésztához :

5 tojás , 150g porcukor , 100g liszt , 1 evőkanál vaníliakivonat , csipet só

A tojásokat kettéválasztjuk , a fehérjét el kezdjük kemény habbá verni a csipet sóval . Mikor a fehérje félkemény el kezdjük kanalanként hozzá adni a porcukrot , ha a cukor elfogyott , akkor hozzáadjuk a tojássárgájákat is , és kemény habbá verjük . Végül óvatosan , hogy a habot össze ne törjük , hozzákeverjük a lisztet és a vaníliakivonatot . 25 cm sütőpapírral kibélelt / csak az alja/ tortaformába töltjük és 180 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percig , vagy tűpróbáig sütjük . Rácson hagyuk kihűlni . Addig elkészítjük a krémet.

Hozzávalók a krémhez :

250g mascarpone , 2,5dl habtejszín , 80g porcukor

A habtejszínt kemény habbá verjük   . Egy másik tálban kikeverjük a mascarponet a cukorral  , kiveszünk 3 evőkanál tejszínhabot és ezzel lazítjuk meg egy kicsit a mascarponet , mikor ez megtörtént akkor a 2 krémet jól összekeverjük .

Kell még :

2 dl presszókávé , 1dl rum , kakaó por én még használtam egy kis kávés kekszet díszítéshez - de elhagyható

Mikor kihűlt a piskóta korpuszunk , akkor 3 egyforma részre vágjuk . Az alsót ráhelyezzük a tortatartóra és meglocsoljuk a rumos-kávéval rákenjük  krém 1/4-dét , erre ráhelyezük a második piskóta tésztánkat , így folytassuk amíg el nem fogynak az alapanyagok a torta oldalát is bekenjük a krémmel , és e tetejére rászitáljuk a kakaóport .

Jó étvágyat és jó sütögetést .....