2012. október 8., hétfő

Csokikrémes szelet gabonagolyókkal

Mivel, ma reggel ez az üzenet várt: HOL VANNAK A BLOGON AZ ÚJ RECEPTEK???????-- nagyon sok kérdőjellel --- egy nagyon kedves barátnőmtől ANNÁTÓL ,  mindjárt ki is kapcsoltam a gépemet és neki álltam sütni . Mivel jobban szeretek a gyermekemnek ,  olyan tízórait és édességet adni az iskolába  , amit én csinálok  , így emlékeztem rá  , hogy olvastam a Nők Lapja szeptemberi számában - Csokoládékrémes szelet csokigolyókkal , így gondoltam megcsinálom .Melyik az a gyermek , aki nem szereti a csokiskrémet és a gabonagolyókat ???? És ha a kettő egyben van !!!!! Remélem sikere lessz  , nagyon egyszerű és tényleg kb 30 perc alatt kész van ...







Íme a recept :

10dkg cukor , 3 tojás , 10dkg liszt , 10dkg étcsoki , 8dkg vaj , 1 dl tejszín , 10 dkg kakaós gabonagolyók
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A cukrot és az egész tojásokat elektromos habverővel keverjük habosra , amíg kifehéredik , könnyű  , krémes lessz / kb 3-5 perc /. Szitáljuk hozzá a lisztet , habverővel keverjük el . Béleljünk ki egy 20x30 cm-es tepsit sütőpapírral , és 15 perc alatt süssük készre a piskótalapot . Közben vízfürdő felett olvaszthuk meg a csokit a vajjal , majd keverjük hozzá a kemény habbá vert tejszínt /én vártam , amíg kihült a krém és úgy kentem rá a kihült piskótára/ , majd szórjuk rá golyókat , enyhén nyomkodjuk bele . Tegyük hűtőbe a krém szilárdulásáig , majd szeleteljük  3-4 napig friss marad .

Én még a lisztbe tettem kb. fél csomag sütőport , és a csokis krémhez 2 evőkanál porcukrot  , hogy édesebb legyen a krém .

A piskota puha , a krém selymes , a csokigolyók kellemesem ....... roppanak  , minden eggyes harapáskor.
Remélem elnyerte teszésedet  , és kipróbálod ....