2014. január 26., vasárnap

Répatorta

Már régóta szemezgettem a répatortával , mivel vendéget vártunk szerettem volna valami finomságot készíteni .

Hozzávalók :

2 tojás , 140ml olaj , 200g barnacukor , 300g reszelt répa , 100g kandírozott narancshéj , 75g pirított mandula , 180g sima liszt , 2tk sütőpor , csipet só , 1/2 tk szódabikarbóna , 1 tk fahéj , 1/2 tk mézeskalács fűszerkeverék

Hozzávalók a krémhez :

500g mascarpone , 100g tejföl , 2 narancs reszelt héja , 200g porcukor , 1 tk vanília esszencia

Elősször a krémet készítjük el . A mascarponet , a tejfölel , a reszelt narancshéjjal , a porcukorral és a vanília esszenciával jól kikevejük , és betesszük a hűtőbe .

A tojásokat a cukorral és az  olajjal jól kikeverjük . Belekeverjük a reszelt répát , a kandírozott narancshéjat és az apróra vágott mandulát , ezzel is jól átkeverjük . A masszánkhoz hozzáadjuk a lisztet , a sütőport , a szódabikarbónát , a fahéjat , és a mézeskalács fűszerkeveréket és sima tésztává keverjük . A tortaformánk alját kibéleljük sütőpapírral , az oldalát pedig olajjal bekenjük , beleöntjük a masszánkat és a 200 fokra előmelegített sütőbe 1-1 és 1/4 óra alatt készre sütjük . Én azért a biztonság kedvéért elvégeztem a tűpróbát . Ha megsűlt akkor rácson hagyjuk kihűlni , félbe vágjuk és megtöltjük a krém felével , a krém másik felét pedig a tetejét kenjük el . Csokiforgáccsal díszítettem .

                                                Jó étvágyat


Az alaprecept-ötlet egy kedves barátnőm blogjáról van  http://bakeann.blogspot.sk/2012/04/mascarpones-repatorta.html .