2012. október 4., csütörtök

Hűtős lángos :D

Nálunk heti 1 alkalommal biztos kell lenni valami ,,keltnek,, . Ezen a héten a lángosra eset a választás . Szeretem ezt a receptet... mindíg friss ... mert akkor sütöm ki amikor éhesek a fiúk . Most bablevessel készült mert az is elfordogál magának .

 Íme a recept :

1kg sima liszt , kb fél liter langyos tej , 1 doboz /180g/ tejföl , kiskanál só , kiskanál cukor , 1 kocka élesztő/40g/.

Élesztőt a cukorral  , sóval  és 1 kanál liszttel felfuttatjuk . Tálba öntjük a liszttet , tejfölt és az élesztőnket. Hagyományos módon dagasztjuk a tésztát . Mikor szép hólyagos , akkor egy nagyobb tepsibe  ,amit előtte kikentünk olajjal   beletesszük a tésztát teszünk rá zacskót és mehet a hűtőbe . Akkor sütünk belőle amikor éhesek  . Bögrével szaggatom ki  , kinyújtom és bő  olajban sütöm , forró legyen az olaj  , mert akkor csak megszívja magát a tészta . Az első felét mindíg fedő alatt kb 2-3percig sütöm /vagy ha már kezd barnulni / akkor megfordítom.  Hűtőbe akár 2 napig is eláll . KB 20 db lángos van ebből az adagból .


Aki akarja tejfölel , sajttal , kecsappal vagy akár mindent tehet rá,...ahogy a fiam .