2016. szeptember 4., vasárnap

Stracatellás őszibarackos túrótorta

Egyszerű hűsítő finom kis  torta .

Hozzávalók :

250g háztartási keksz , 100g olvasztott vaj

400g túró, 500ml tejszín , 2 csomag vaníliás cukor, porcukor ízlés szerint, őszbarack vagy befőtt , 50g főzőcsoki , 20g zselatin 2 dl forró víz

A kekszet ledaráljuk ősszekeverjük az olvasztott vajjal , sütőpapírral kibélelt tortaformába nyomkáljuk . Amíg készül a krém addig hűtőbe tesszük .

A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatínt elkeverjük a forró vízben és langyosra hűtjük. A túrót a cukorral jól kikeverjük , óvatossan hozzáadjuk a tejszínt a gyümölcsöt a forgácsolt csokit és a langyos zselatínt. Jól összekeverjük és ráöntjük a keksz alapra. 3-4 órára hűtőben dermesztjük.

                                     Jó étvágyat