Hozzávalók az égetett tésztához , kb.25 darabhoz :
2,5dl víz , 100g vaj , 1 teáskanál cukor , csipet só , 150g rétesliszt , 4 egész tojás
Forraljuk fel a vízet a vajjal , a cukorral ,és a sóval . Ezután beleöntjük a lisztet és addig keverjük amíg a tészta össze nem áll és el nem válik az edény falától . Vegyük le a tűzről , és hagyjuk 3-4 percet hűlni , majd egyenként belekeverjük a tojásokat . Töltsük habzsákba és sütőpapírral kibélelt tepsire nyomjunk belőle diónyi nagyságú halmokat . Kenjük be a tetejét vízzel és tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe kb.25-30 percre . AZ ELSŐ 20 PERCBEN NE NYISSUK KI A SÜTŐ AJTAJÁT!!!!!!-- mert összeeshetnek a fánkok!!!!!
Én csináltam kakaós tésztájút is , 130g liszt és 20 g kakópor arányban ....
Hozzávalók a vaníliáskrémhez :
3dl tej , 2dl habtejszín , 1 vaníliarúd kikapart magja , 2 tojássárgája , 50g cukor , csipet só , 1 evőkanál kukoricakeményítő , 2 evőkanál vaj
2dl habtejszín , 50g porcukor
A krémhez forraljuk fel a tejet a tejszínnel és a vaníliarúd kikapart magjaival . Közben keverjük krémesre a tojássárgáját , a cukorral , a keményítővel és a csipet sóval . Tegyünk 3 evőkanál forró tejet a tojásos masszánkhoz , majd öntsük vissza a lábosba és főzzük lassú tűzőn amíg be nem sűrűsödik . Végül keverjük hozzá a vajat is . Hagyjuk a krémet kihűlni . Közben verjük kemény habbá a tejszínhabot a porcukorral .
Hozzávalók a csokikrémhez :
150g étcsokoládé , 50 g porcukor , 200g mascarpone , 1 dl habtejszín ,
A csokit olvasszuk fel gőz fölött a cukorral , hagyjuk hűlni , majd keverjük bele a mascarponet . Verjük fel a habtejszínt kemény habbá és óvatossan keverjük össze a mascarpones masszával . Habzsákba töltve nyomjuk a félbevágott fánkokra , és tegyük rá a tetejét óvatossan .
Jó étvágyat hozzá....