2013. március 23., szombat

Képviselőfánk ...

Rendezgettem  a képek közt és ezt találtam ... Tavaly készítettem el húsvétra ...Mindíg ámulva figyeltem , hogy milyen gyönyörű képviselőfánkokat lehet kapni , de mindíg csalódtam az ízében , nem tehetek róla de nekem minden üzleti süti olyan ,,MŰ,,  . Biztos bennem van a hiba , mert nagyok az igények , de ha már annyi pénzt elkérnek egy szelet sütiért , akkor már legyen valami íze is, vagy nincs igazam ???? Kicsit féltem, hogy nem fog sikerülni ... de elsőre sikerült és azóta többször is elkészítettem és mit ne mondjak mindíg sikere volt ....Ja és a lényeg én mindíg egy adag sima és egy adag kakaóstésztájut csinálok... 


Hozzávalók az égetett tésztához , kb.25 darabhoz :

2,5dl víz , 100g vaj , 1 teáskanál cukor , csipet só , 150g rétesliszt , 4 egész tojás

Forraljuk fel a vízet a vajjal , a cukorral ,és a sóval . Ezután beleöntjük a lisztet és addig keverjük amíg a tészta össze nem áll és el nem válik az edény falától . Vegyük le a tűzről , és hagyjuk 3-4 percet hűlni , majd egyenként belekeverjük a tojásokat . Töltsük habzsákba és sütőpapírral kibélelt tepsire nyomjunk belőle diónyi nagyságú halmokat . Kenjük be a tetejét vízzel és tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe kb.25-30 percre . AZ ELSŐ 20 PERCBEN NE NYISSUK KI A SÜTŐ AJTAJÁT!!!!!!-- mert összeeshetnek a fánkok!!!!!

Én csináltam kakaós tésztájút is , 130g liszt és 20 g kakópor arányban ....

Hozzávalók a vaníliáskrémhez :

3dl tej , 2dl habtejszín , 1 vaníliarúd kikapart magja , 2 tojássárgája , 50g cukor , csipet só ,  1 evőkanál kukoricakeményítő , 2 evőkanál vaj
2dl habtejszín  , 50g porcukor

A krémhez forraljuk fel a tejet a tejszínnel és a vaníliarúd kikapart magjaival . Közben keverjük krémesre a tojássárgáját , a cukorral , a keményítővel és a csipet sóval . Tegyünk 3 evőkanál forró tejet a tojásos masszánkhoz , majd öntsük vissza a lábosba és főzzük lassú tűzőn amíg be nem sűrűsödik . Végül keverjük hozzá a vajat is . Hagyjuk a krémet kihűlni . Közben verjük kemény habbá  a tejszínhabot  a porcukorral .
A kihűlt fánkokat vágjuk félbe , és habzsákba töltve nyomjuk a krémet a fánkok aljára , erre a tejszínhabot és tegyük rá a tésztánk tetejét . A sima tásztájúra én cukorból készítettem karamelt és azzal díszítettem , a kakaós tésztájúra pedig fehér csokit olvasztottam és azzal díszítettem.

Hozzávalók a csokikrémhez :

150g étcsokoládé , 50 g porcukor , 200g mascarpone , 1 dl habtejszín ,

A csokit olvasszuk fel gőz fölött a cukorral ,  hagyjuk hűlni , majd keverjük bele a mascarponet . Verjük fel a habtejszínt kemény habbá és óvatossan keverjük össze a mascarpones masszával . Habzsákba töltve nyomjuk a félbevágott fánkokra , és tegyük rá a tetejét óvatossan .

Jó étvágyat hozzá....