2013. október 26., szombat

Kávés indiáner

Imádom a kávé ízét , de megmondom az öszintét ezt a sütit meg sem kóstoltam olyan hamar elfogyott .

Hozzávalók  12-16 darabhoz :

A tésztához :
4 tojás , 100g cukor , 4 ek víz , 5g instant kávé , 100g liszt

A krémhez :
4dl habtejszín , 1cs. vaníliás cukor , 2ek porcukor , 1 cs habfixáló

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk , a fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük . A vízet felforraljuk , feloldjuk benne a kávét  , majd langyosra hűtjük . A tojássárgáját a liszt felével a kávéval és a cukor másik felével simára keverjük majd a habba forgatjuk . Végül a többi lisztet is beleforgatjuk . A tésztát sima csöves nyomózsákba töltjük , és sütőpapírral kibélelt lemezre 5cm átmérőjű halmokat nyomunk belőle  . 180 fokra előmelegített sütőbe sütjük . Sütés előtt a tetjét megszórtam egy kis csokival . A hideg tejszínt a cukrokkal és a habfixálóval verjük kemény habbá  , két sütit ragasztjunk vele össze .
                                          Jó étvágyat