2013. szeptember 17., kedd

Baconba tekert almás csirke hercegnőburgonyával

Volt egy kis othoni-papírmunkám  , és szerintem a legegyszerűbb kaja munka mellé a sültcsirke  , de hogy ne  a hagyományos legyen , beütöttem a keresőbe az almát és a csirkét .... ezer meg ezer receptett dobot ki . Mivel bacon is volt a hűtőben ezt hoztam ki belőle ...

Hozzávalók :

5 db egész csirkecomb , 2 nagyobb alma , 300g bacon , só

A csirkcombokat ketté vágjuk , sózzuk és félretesszük . Az almát cikkekre vágjuk . Kiterítünk 1 szelet bacont ráteszünk  egy darab csirkecombot , és teszünk mellé 2-3 szelet almát , és feltekerjük , beletesszük egy tepsibe egymás mellé és 200 fokra előmelegített sütőbe 60 percig sütjük alufóliával letakarva , ha letelt az idő akkor levesszük a fóliát és 30 perc alatt készre pirítjuk . 


Hozzávalók a hercegnőburgonyához :

1kg burgonya , 120g vaj , 4 db tojássárgája , só

A burgonyát sós vízben megfőzzük , áttörjük , belekeverjük a vajat és a tojássárgáját és jól kikeverjük . Csillagformájú tortadíszítőbe kanalazzuk és kis halmokat nyomunk belőle sütőpapíral kibélelt tepsire . 200 fokra előmelegített sütőben /én grill fokozatra tettem / aranybarnára pirítjuk .

                                                 Jó étvágyat