2013. szeptember 1., vasárnap

Francia krémes , ahogy mi szeretjük ...

Ezt is bucsura csináltam , mert a fiam nem ehet diósat , így nehogymár édesség nélkül maradjon . Főleg a fiúk szeretik a krémes sütiket . Nagyon szeretik a Francia krémest de nem a hagyományos leveles tésztával , hanem sima piskóta tésztásat .

Hozzávalók a piskótához :

8 tojás , 8 ek porcukor , 8 ek liszt  , 1 cs. sütőpor , 1dl víz , 1 dl olaj , csipet só

A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük , ezután hozzáadjuk a sütőporos lisztet  , az olajat és a vízet és sűrű sima masszává keverjük . Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük , és óvatossan a másik masszánkhoz keverjük . Sütőpapírral kibélelt tepsire símítjuk és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük . Rácson hagyjuk kihűlni .

Hozzávalók a krémhez :

1 l tej , 3 tasak vaníliás puding por  , 150g cukor , 2 ek sima liszt ,250g vaj

A tejből kiveszünk 2dl a többit feltesszük főzni . A félretett tejben elkeverjük a pudingport , a lisztet és a cukrot . Ha már fő a tej akkor beleöntjük a pudingos masszánkat és állandó kevergetés mellet sűrű krémmé főzzük . Levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat . Jól elkeverjük , hogy ne maradjon benne vaj darab és hagyjuk teljessen kihűlni .

Tejszínhab réteghez :

3dl tejszínhab , 80g porckor

A tejszínhabot kemény habbá verjük és ízlés szerint  adunk hozzá cukrot

Csokimázhoz :

150g étcsoki , 80g vaj

Vízgőz felett felolvasztjuk .

Most jön az összeállítás a piskótatésztát félbe vágjuk , az alsó részt egy tálcára tesszük megkenjük a vaníliásrémmel , erre jön a tejszínhab majd a tészta másik fele . A felső tésztát bevonjuk a csokimázzal . Legalább 1 éjszakára tegyük hűtőbe .