2013. július 5., péntek

Bajor perec

Töbször láttam már ezt a fajta perecet , üzletben is , de nem szeretek ilyen dolgokat venni , sosem tudom mi van benne. Nem vagyok mániás összetevők olvasoja , de úgy vagyok vele ha valamit megtudok csinálni inkáb sajátkezűleg készítsem el , lehet hogy nem lessz olyan gyönyörű  meg tökéletes ....stb , de Én készítettem :D

Hozzávalók 8 db:

3 bögre /2,5dl/ sima liszt 1 cs. élesztő , 2kk. só , 1 ek. cukor , 1-1/2 bögre tej  , 1/2 bögre olaj

Főző víz :
szódabikarbóna , víz

Sós máz :
3ek sima liszt , 1ek só , annyi víz míg sűrű massza nem lessz belőle

A fenti hozzávalókat jól dolgozd ki míg nyúlós formázható tésztát nem kapsz . Oszd 8 részre és lisztezett sodódeszkán sodorj belőle ,, kígyókat" majd csinálj belőle perec formát . Sütőpapírral kibélelt tepsire rakd rá . Pihentesd negyed órát . Addig forralj fel vízet egy nagyobb edénybe , ha már forr tegyél bele 1 kk szódabikarbónát . A megkelt pereceket szűrőkanálall egyenként tedd a már forrásban lévő vízbe 20-30 másodpercre , ezután vedd ki és tedd vissza a sütőpapíros tesire . Vastagabb részeknél  vagdosd be vízszíntessen .190 fokra előmelegített sütőben süsd 20-25 percig , 5 perccel azelőt mielőtt kész lenne locsold meg a sós mázzal és süsd készre . Finom ropogossak lesznek...

                                                                    Jó étvágyat