2014. február 7., péntek

Gluténmentes pizza

Ahogy ígértem néha jön gluténmentes recept is . Ma pizzát csináltam nem volt olyan mint a rendes lisztből , de én mindíg is a vékony tésztájú pizzát szerettem .

Hozzávalók :

300g Schär Mix B - kenyérliszt ,15g friss élesztő , 200ml langyos víz , 1 ek olaj , csipet só

Feltét :

sonkás szalámi , kukorica , sajt , bacon .......

Paradicsomos alap
Hozzávalók :

1 közepes fej hagyma , 2 gerezd fokhagyma , 1 evőkanál oliva olaj , 1doboz /425ml/ szeletelt vagy egész paradicsom , 1 evőkanál oregáno , só , bors , cukor ízlés szerint
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk . Üvegesre pirítjuk az oliva olajon , hozzáöntjük a a előtte kezünkkel óvatossan szétnyomkált paradicsomot . Hozzáadjuk a fűszereket , a sót , és a cukrot . 20 percig főzzük nem letakart edénybe , hogy a felesleges víz elpárologjon , és elég sűrű masszát kapjunk . Ha kihűlt akkor rákenhetjük a tésztára .

A pizzatészta hozzávalóit egy tálba kidolgozzuk szép sima tésztává . 2 részre osztjuk és kisodorjuk . Sűtőpapírral kibélelt tepsire rakjuk , betakarjuk nedves törülgető ruhával és hagyjuk 40 percig kelni . A paradicsomos alappal lekenjük és ízlés szerinti feltéteket rakunk rá . 220 fokra előmelegített sütőbe készre sütjük .

                                                 Jó étvágyat