2014. január 28., kedd

Krumplis pogi

Fiam mostanában rákapott a pogácsákra  , mivel nem nagyon szoktam sütni pogikat , hát utána kellet néznem a neten . Ezer  meg ezer fajta van csak ki kell választani mire is van gusztusunk :D

Hozzávalók kb 50 darabhoz :

0,35l langyos tej , 30g friss élesztő , 1 tojás , 300g sima liszt , 200g rétes liszt , 3tk só , 1dl olaj

Töltelék :

200g főtt burgonya , 120g margarin

Az élesztőt hagyományos módon felfuttatjuk és a többi hozzávalóval sima rugalmas tésztává dagasztjuk . 2O percig meleg helyen hagyjuk kelni . Ha megkelt , akkor vékony téglalap formájúra  elsodorjuk . A tésztára ráreszeljük a főtt burgonyát és a margarint - én a margarint betettem a fagyóba , könnyebb volt lereszelni . A tésztát hajtogatjuk . Elősször felülről a tészta közepéig , aztán alulról a tészta közepéig , majd balról középre és a jobb oldalit rá a baloldalira - úgy mint a borítékot  . Hagyjuk 5 percig kelni majd mégegyszer áthajtogatjuk , és ismét hagyjuk megkelni . 1 cm vastagságúra kinyújtjuk , a tetejét éles késsel bevagdaljuk és pogácsaszagattóval kiszagatjuk . Lekenjük felvert tojással megszórjuk szezámmaggal és amíg a sütőnk melegszik 200fokra , hagyjuk kelni . 10-15 perc alatt aranybarnára megsütjük .
                                           Jó étvágyat


Ez a recept egy szlovákoldalról van http://www.svetvomne.sk/index.php?com=strava&mod=recepty&task=detail&id=714