2013. július 11., csütörtök

Marinált cukkinisaláta grillezett sajttal

Valami könnyű ebédre vágytam . Fiúknak hűttős lángost  http://ajakonyhaja.blogspot.sk/2012/10/hutos-langos-d.html csináltam , mert az volt a kérés . Mint már korrábban említetttem szeretem a cukkinit minden formában , így kipróbáltam egy recepett a Nők Lapja konyha július- augusztusi számából . Nagyon egyszerű és friss saláta .

Hozzávalók 4 személyre :

800g zsenge cukkini , 2 fej lila hagyma / én vöröshagymát tettem bele , mert nem volt itthon lila :D /, 1 csokor menta , 1 ek méz , 2 ek 6% borecet , 3 ek olivaolaj + olaj a sajt sütéséhez , 1 gerezd fokhagyma , 1 db. szárított erős paprika , 600g krémfehérsajt vagy juhsajt / én a felét füstöltsajttal helyetttesítettem /

A cukkinit jól mossuk meg , vágjuk le a végeit. Vágjuk el hosszába minnél vékonyab szeletekre , majd a szeletekek csíkozzuk fel vékonyra . Keverjük el a felkockázott hagymával és a apróra vágott mentalevelekkel . Egy tálkában keverjük el a mézet az ecettel , az olajjal, a felaprított fokhagymával és a morzsolt erős paprikával . Forgassuk a cukkinihez , fedjük le , hidegen hagyjuk érni 30 percet .
A feldarabolt sajtot felforrosított , tapadásmentes edényben , kevés olajon süssük ropogosra . Forrón tálaljuk a hideg salátával .
                                                      Jó étvágyat