2013. április 21., vasárnap

Medvehagymás túrós pogi

Nem csak édességgel telik nálunk a hétvége , és mivel itt a TAVASZ????NYÁR!!!! és medvehagyma szezon is  , és egy kedves barátnőmtől Annától kaptam medvehagymát és mindjárt fel is használtam . Nagyon egyszerű receptet találtam ismét Tücsök- bogár blogján  http://tucsokbogar.blogspot.sk/2013/04/medvehagyas-turos-pogacsa.html  , csak ajánlani tudom  , és az egyik legnagyobb dícséretett anyósomtól kaptam : háááát  , hallod nagyon finom volt a pogácsa ... , ez volt az első reakciója ,  pedig eddig nekem sosem sikerült jó pogit sütni ....

Hozzávalók :

500g sima liszt , 500g túró , 250 g vaj , 2 tojás , 30g friss élesztő , 50g apróra vágott friss medvehagyma , 2 tk. só ,
1 tojás a kenéshez  , én még len és szezámmaggal díszítettem

A lisztett , a túrót , a vajat , a tojásokat , az élesztőt és a sót jól összedolgozzuk és legalább 1/2 órára / én egész éjjelre/ hűtőbe tesszük pihenni . Lisztezett sodródeszkán vékonyra nyújtjuk lekenjük a tojásfehérjével megszórjuk a felaprított medvehagyma felével és félbehajtjuk . Ismét lekenjük a tojásfehérjével és megszórjuk a megmaradt medvehagymával és ismét félbehajtjuk . Jó vékonyra nyújtjuk , a legkisebb pogácsaszaggatóval kiszagatjuk a pogikat . Sütőpapírral kibélelt tepsire rakosgatjuk , és lekenjük a tojássárgájával , majd ízlés szerint megszórjuk a tetejét len- és szezám-maggal . 200 fokra  előmelegített sütőbe 20-25 perc alatt készre sütjük .
Jó étvágyat....