2012. október 31., szerda

Hallowen-i muffinok

Igaz , hogy már gyártottam Hallowen-i kekszeket ... de az mind el is fogyott . Mivel nincs suli  , így még nagyobb az igény az édességre  . Gondoltam valami egyszerűt összedobok , szerintem a muffinoknál nincs egyszerűbb édesség . Van saját kipróbált muffin receptem  , de szeretk mindíj újjítani  , ezt a receptet ma találtam a Főzni jó-tesco konyha oldalon . Kipróbáltam és finom  , nem száraz muffint kaptam . De nem is én volnék ,  ha nem turbóznám fel , mert azért csak belefér valami a közepébe.... valami kis meglepi!!!!!!


Íme a recept:

8 dkg vaj
5 dkg étcsoki
15 dkg cukor
1 ek Tej
2 dl tejföl
1 db tojás
20 dkg liszt
1 tk sütőpor
fahéj , túró , mogyorókrém , lekvár

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy lábosban olvasszuk fel a vajat, a csokoládét és a cukrot. Adjuk hozzá a tejet és a tejfölt. Ha kellően kihűlt, a felvert tojást is tegyük bele. A lisztet , fahéjat és sütőport keverjük össze, és adjuk hozzá az előző masszát. A muffinformába tegyünk papírt, majd kanalazzuk bele a tésztát ( én elősször kevesebbet tésztát tettem , hogy bele tudjam tenni a tölteléket : a túrót , mogyorókrémel , vagy akár küön külön vagy csak lekvárt és még rákanalaztam egy kis tésztát). Kb: 25-30 percig süssük a muffinokat (tűpróba) . 
 Olvasszuk fel a mázhoz a fehér és az étcsokoládét. A kihűlt muffinokat kenjük be étcsokoládéval, és a fehércsokival rajzoljunk rá sprirált. Majd gyorsan, még mielőtt megkötne a máz, egy fogpiszkálóval sugár alakba a muffin közepétől húzzunk vonalakat kifelé.

A másik fajtához felvertem tejszínt kemény habbá tettem bele cukrot és kakaóport .Ezzel megkentem a muffin tetejét és gumicukorral díszítettem .

Jó étvágyat
Ja és mindjárt lehet belőle készíteni dupla adagot .