2013. április 10., szerda

Kávékrémes , diós-mogyorós cupcakes

Ezt a receptet a GOOD FOOD magazin áprilisi számában találtam . Mivel nagyon szeretem a kávéskrémet nem is volt kérdés , hogy meg e csináljam. A férjem első reakciója az volt , hogy ez nagyon finom.... és tényleg , a krémről ne is beszéljünk ,  mert egy könnyű krém , és azért nem is ÉN lennék , hogy ne tegyek bele egy kicsit ,, belőlem" , így egy kicsit változtatam rajta .

Hozzávalók 12 darabhoz :

100g puha vaj , 100g porcukor , 100g liszt , 1 kk. sütőpor , 2 tojás , 2 tk. instant kávé 100ml forró vízben feloldva és lehűtve , 25 g mogyoró durvára darálva , 6db fél dió és párszem egész mogyoró a díszítéshez

Hozzávalók a krémhez :

200g mascarpone , 2 ek porcukor , 1 ek. instant kávé , 2 evőkanál forró víz

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra . Amíg melegszik keverjük ki a vajat , cukrot , lisztet , sütőport , tojásokat az instant kávét és a darált mogyorót krémes állagúvá . Kanalazzuk bele a papírkosarakkal kibélelt muffinsütőbe és sütjük 20-25 percig vagy tűpróbáig . Amíg sülnek a muffinok keverjük ki a mascarponet a cukorral és a kihűlt instant kávéval . Ha már a muffinok teljesen kihűltek kenjük meg a krémmel és díszítjük moggyoróval és dióval . Jól hűtsük le , úgy a legfinomabb .
Jó étvágyat .....