2013. augusztus 6., kedd

Hamburgerzsemle

Mivel megvolt a kenyér siker , így nem álhatott az utamba semmi , hogy kipróbáljam a házi készítésű zsemlét . Mit mondjak nagy sikere volt , főleg hogy hamburger ként ,,végezte"....

Hozzávalók 9db:

600g sima liszt , 2-3dl langyos tej , 2ek cukor , 1 tk só , 40g olaj , 1 tojás , 100g joghurt / nekem nem volt itthon , így tejföllel helyetesítettem / , 20g élesztő
+ 1 tojás kenéshez , sezámmag vagy lenmag

Minden egy tálba belerakunk , és sima tésztává dolgozzuk . Hagyjuk duplájára megkelni . Miután megkelt 9 db-ra osztjuk kb . 120g - os darabokra osztjuk . Egyenként zsemlévé formájuk , sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk . Ismét hagyjuk duplájára megkelni , lekenjük tojással , megszórjuk a szezámmaggal  és 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20- 25 perc alatt készre sütjük .
Hamburger hús :
1kg darált hús / lehet disznó vagy marha de akár vegyessen is / , só , bors , 2 tojás

A hozzávalókat összedolgozzuk , lapos húspogácsákat formálunk belőle , grillen vagy sima seprpenyőbe készre sütjük . A zsemléket félbe vágjuk , mehet bele majonéz vagy mustár vagy kecsap , 1 szelet husi +  zöldség ízlés szerint .....
                              Jó étvágyat......

 Receptért köszönet Limarának  http://www.limarapeksege.hu/2009/06/hamburgerzsemle.html