2013. június 11., kedd

Mini hot dog

Ez is a fiam bulijára készült . Szerintem mindegy gyerek szereti a hot dogot és pizzát . Most a mini hot dog receptjét hozom . Ez abból jó , hogy kézbe fogom aztán közben ide -oda mehetek . A receptet Leona Dániel - Konyhatündérek csoportjában osztotta meg , azért én tettem egy kicsit hozzá . És nem csak gyerekeknek ajánlom , jó kis vendégváró bor vagy sör mellé .

Hozzávalók 30 mini hot dog-hoz :

500g sima liszt  , 3 dl tej , 1dl olaj , 1 kk. só , 1 kk. cukor , 20g élesztő ,

Feltét:
15 db. virsli  , kecsap , eidami sajt

1 tojás a lekenéshez

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk , és legalább 30 percig kelni hagyjuk .
Addig a virsliket megpucoljuk és félbe vágjuk így lessz belőle 30 db . A sajtot lereszeljük .

A tésztát kinyújtjuk lekenjük kecsappal , felkockázzuk , rátekerjük a tésztát a virslire . Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk , lekenjük a felvert tojással és reszelt sajtal megszórjuk . 200 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percig sütjük .





Jó étvágyat .....















Fanta szelet

Ez is olyan fajta süti ami , egyszerű és mutatós .

Hozzávalók a piskótához :

7 tojás , 7 ek. porcukor , 6 ek. liszt , 2 ek. kakaó , 1 cs. sütőpor ,

Hozzávalók a túrókrémhez :

500g túró , 200g porcukor , 200g vaj , 2cs vaníliás cukor , 1 citrom reszelt héja

Hozzávalók a Fanta tetőhöz :

7dl Fanta vagy narancslé , 2 cs. vaníliás puding , cukor szükség szerint , 1 ek. citromlé

 A piskótához a tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük , hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet . A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük és óvatossan hozzákeverjük a lisztes masszánkhoz . Sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük , 20-25 percig sütjük . Amíg hűl a túrót a vajjal a cukrokkal és a citrom héjával jól összekeverjük . A kihűlt piskótára kenjük a túrós masszát . 2dl Fantát összekeverjük a vaníliás pudinggal és a citrom lével , addig a maradék üdítőt felforraljuk , ha már forr hozzáöntjük a pudigos rész és sűrű pudingot főzünk belőle . Ezt a pudingot óvatossan ráöntjük a túrós masszára és egyenletesre símítjuk . Ha a puding kihűlt legalább 2-3 órára hűtűbe tesszük  .
Jó étvágyat .........