2012. október 12., péntek

Tiramisu ... szerintem

Ez a fiam nagy kedvence . Ha minden nap ez volna a desszert meg Somlói galuska , akkor Ő volna a világon a legboldogabb gyermek. Mivel megint megígértem neki  , hogy csinálok nem volt más választásom .Ebédre a rakottkrumpli elsüldögél... így közben készülhet az eggyik nagy kedvenc...
Én így csinálom úgymond saját recept :

2 db 250g mascarpóne , 0,5 l tejszín , 2 csomag vaníliás cukor , 100g porcukor - de lehet beletenni többet is ha édesseben akarod , 2 csomag 24 darabos hosszú piskóta /nekem most kétszínűt sikerült vennem/ , kb 4dl presszókávé , cca 1dl rum , kakaó por,


A tejszínt kemény habbá verjük , a mascarponet a cukrokkat jól kikeverjük és óvatosan hozzákeverjük a kemény tejszínhabot . Előkészítünk egy tálat , amibe belerétegezhetjük -  1 sor piskóta rumos kávéba mártva  , erre a krém , megint a rumos kávés pikóta megint krém ... addig rétegezük amíg az alapanyagok el nem fogynak de a felső réteg krém legyen . Szép sima legyen  , mert erre szitáljük rá a kakaóport .


Mikor eper szezon van , akkor azt is rakok közé , de csak friss epret , erről egy régebbi képet teszek fel :



Remélem ízleni fog .... Jó étvágyat hozzá .