2013. május 10., péntek

Gesztenye,,nyelv"

Van annél még egy egyszerűbb édességem , majd azt is megcsinálom csak ott az összerakás tart egy kicsit tovább . Na de ennél , amíg összeálítuk  még az idő sem sok .

Hozzávalók :

2 cs. gesztenyemassza , 100g vaj , 80g babapiskóta ledarálva , 1 cs. vaníliáscukor , rum ízlés szerint/én tettem bele rendesen/ , 100g főzőcsoki

A csokin kívül mindent összedolgozunk , és 20 db-ra osztjuk . Elősször két tenyerünk között cca. 5 cm. hengerré formázzuk és az öregujjunkal csinálunk bele egy kis gödröcskét . Csokit vízgőz felett megolvasztjuk és a vékonyabb végét mártjuk bele az olvasztot csokiba és tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire , és tegyük hűtőbe.
 Legjobb ha , akkor készítjük  , mikor nincs othon  senki , akkor nem fog elfogyni a fele . Igaz akkor is megfogyatkozik , mert azért csak meg kell kóstolni . De a legjobb tényleg ha egy kicsi kihűlik .


Jó étvágyat.....