2013. július 9., kedd

Cukkinis tócsni , szűzérmékkel és szalonnával

Imádom a cukkinit , de a fiúk ezzel nem így vannak . Próbálom belecsempészni az ételbe, úgy hogy ne vegyék észre de szerintem zöldség ellenes radarjuk van.

Hozzávalók a cukkinis tócsnihoz :

2 közepes cukkini , 2 tojás , só , bors , liszt , olaj a kisütéshez

A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük besózzuk és egy kicsit félre tesszük , mert a sótól levet enged és egy kicsit megpuhul kb. 20 perc . Beleütjük a tojást , borsozzuk és szükség szerint keverjük hozzá a lisztet , annyit hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk . A serpenyőnkben felforrósítjuk az olajat és beleteszünk 1 kanál cukkinis masszát elsímítjuk , hogy kb. tarkedli nagyságú tócsnikat kapjunk 2-3 percig sütjük az egyik oldalát  és 2-3 percig a másikat oldalán is. De süthetjük akár palacsinta nagyságúra is .

Hozzávalók a szűzpecsenyéhez :

400g szűzpecsenye , só , bors , olaj a kisütéshez

A szűzpecsenyét kb. fél cm vastagságúra vágjuk , sózzuk , borsozzuk  és forró serpenyőben mind két oldalán kb 4-5 percig sütjük .

A szalonnát felszeljük bevagdossuk és megsütjük .

                    Egy kis zöldséggel díszítjük ..... Jó étvágyat .....