2012. november 13., kedd

Fordított almás süti karamellás krémmel

Mivel a Tejfölös pudingos süti 1 nap alatt elfogyott...... és még csak vendégeink sem voltak , ráadásul a vasárnap még előttünk volt . Így reggel eldöntöttem , hogy sütök meg egy sütit . Ez egy kicsit időigényes , de nem olyan veszélyes és nem is nehéz megcsinálni .

Hozzávalók :

8 tojás , 10 evőkanál sima liszt , 10 evőkanál kristálycukor , 1dl olaj , 1 dl langyos víz , 1 sütőpor ,1 kg már megtisztított lereszelt alma


A tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük , hozzákeverjük az átszitált lisztet sütőporral az olajat és a vízet , simára keverjük és a legvégen óvatossan hozzá keverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét . Tepsibe beleteszük a sütőpapírt erre rásímítjuk a lereszelt almát ,  óvatossan ráöntjük a piskótatésztát . 200 fokon 35-40 percig vagy tűpróbáig sütjük  . A tepsi legalább 35x40 cm nagyságú és legalább 5cm mély legyen . Ha megsült így hagyjuk kihűlni , ha kihűlt , csak akkor fordítsuk meg .

Krém :
300g kristálycukor , 5dl tej , 2 csomag Zlatý klas / krémpor/ , 250g vaj
A kristálycukrot karamellizáljuk , ha már folyékony óvatossan beleöntünk 3dl tejet , és addig melegítjük , amíg a karamell felolvad . Addig a maradék tejben kikeverjük a krémporokat , és ha már nem darabos a karamellás tej , akkor beleöntjük a krémporos tejet , és addig főzzük míg be nem sűrűsödik . Hadjuk kihűlni . Ha kihűlt akkor belekeverjük a vajat . Az almáspiskótánkat megfordítjuk , úgy hogy az almás rész legyen felül , erre rákenjük a krémet , erre reszelünk étcsokit , csak úgy díszítés képpen .
Jó étvágyat .....