2013. szeptember 21., szombat

Sült kacsa comb , almás lila káposztával és hagymás tört burgonyával

Egy ki könnyű vasárnapi ebéd :D

Hozzávalók :

Kacsacombok , só

A kacsacombokat jól besózzuk , beletesszük a kacsasütőbe letakarjuk a tetejével és 200 fokra előmelegített sütőbe 1,5 órán átt ,, pároljuk "  ha megpuhult levesszük a tetejét és pirosra-ropogosra sütjük .

Hozzávalók az almás káposztához :

1 fej lila káposzta , 3 savanykás alma , cukor , só , ecet , köménymag

Amíg a cukor karamelizálódik a káposztát vékonyra szeljük , és rátesszük a karamelre , sózzuk és megvárjuk amíg levet enged és csak utána keverjük meg . Lereszeljük az almát és hozzátesszük a káposztánkhoz és ízesítjük köménymaggal és hagyjuk készre párolni . Ha megpárolódott akkor ízesítjük még ecettel .

Hozzávalók a burgonyához :

1 kg burgonya , só , 3 nagyobb fej hagyma , kacsazsír

A burgonya amíg fő megpirítjuk a hagymát a kacsazsíron . Ha mindkettő elkészült  összekeverjük  és tálaljuk .