2013. szeptember 29., vasárnap

Kávés csésze



Csak úgy mert szeretek sütni .....

Hozzávalók 12 darabhoz :

1dl tej , 1 ek instant kávé , 1 tojás , 100g tejföl , 120g vaj , 220g liszt , fél csomag sütőpor , 120g cukor

Burkoláshoz :

30 - 40 g puha vaj , 400g fehér marcipán én K2 használtam , porcukor vagy pudingpor a nyújtáshoz

A mázhoz :

1,2 dl habtejszín , 1/2 ek instant kávépor , 150g étcsoki , 20 g puha vaj

A tésztához a tejet felforraljuk , elkeverjük benne az instant kávét ha forr levesszük a tűzről és belekeverjük  a vajat  a tejfölt és a tojást és jól elkeverjük . Hozzákeverjük a többi szárazanyagot , és sima tésztává keverjük . Muffinformánkat kirakjuk papírkapszlival és 3/4 ig megtöltjük a tésztával . 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük . Amikor kihűlt a tetejét lekelapozzuk , hogy ne legyen púpos , az oldalát lekenjük a vajjal , hogy a marcipán ráragadjon . A marcipánt 3mm vékonyra nyújtjuk és olyan széles  csíkokat vágunk belőle , amely 0,5 cm rel magassab a muffinnál . Figyeljünk hogy az illesztésnél szép legyen . A kis füleket kevés víz segítségével tapasztjuk a csészénkre , amíg megcsináljuk a csokimázat addig berakjuk a hűtőbe . A tejszínt forraljuk fel az instant kávéporral és öntsük rá az apróra tört csokira . Ne keverjükel , hanem hagyjuk pihenni 4-5 percig  , hogy a csoki magátol olvadjon fel . Hozzáadjuk a vajat is és ezzzel együtt simára keverjük . A csészék tetejét maximum a marcipán tetejéig töltjük .

                                           Jó étvágyat

Recept Nők lapja Konyha Májusi számából van .