2013. január 14., hétfő

Narancsos Pavlova

Múlt héten fánkot sütötem és kimaradtak a tojásfehérjék . Egy kedves barátnőm már sütött Pavlovát , és azt mondta , hogy egyszerű és nagyszerű édesség . Amúgy is szereti a férjem a habcsókot és erre tettem tejszínhabot , így nem ,,száraz" süti lett a végeredmény . Nagyon ízlet neki , úgyhogy ez a fajta édesség is felkerül a kedvencek listájára . Alap receptek  http://citromhab.blogspot.hu/2012/12/unnepi-pavlova.html  és http://bakeann.blogspot.com/2011/12/csokolades-malnas-pavlova-torta.html  blogról vannak  .

Hozzávalók :

5 tojásfehérje , 250g porcukor , 2 evőkanál étkezési keményítő , 1 kávéskanál citromlé , csipet só 

Tetejére :

200ml tejszín , 2 evőkanál porcukor , narancs kifilézve , csoki

A sütőt 180 fokra melegítjük . Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval és a citromlével. Hozzáadjuk a porcukrot és a keményítőt és legalább 3-4 percig magas fokozaton verjük , amíg kemény szilárd habot nem kapunk . Halmozzuk a masszánkat a sütőpapírral kirakott sütőlemez közepére és kanálal gömbölyűre igazítjuk el . Mehet a sütőbe  , a hőfokot vegyük vissza 150 fokra , és 1- 1 1/4 órát süssük . Ha már megsült kapcsoljuk ki a sütőnket nyissuk ki egy kicsit az ajtót és így hűtsük ki . Ha kih˝ult akkor vegyük le óvatosan a sütőpapírt .
Verjük fel a tejszínhabot  kemény habbá , tegyük bele a cukrot és halmozzuk a habcsók tortánkra , rakjuk rá a kifilézet narancsunkat és csepegtessük rá a felolvasztott csokit . Bármilyen gyümölcsel elkészíthető , csak a fantáziánk szabhat határt .
felszeletelve
Jó étvágyat...