2012. november 19., hétfő

Somlói galuska

Tudom ez a süti nem a legolcsóbbak közé tartozik , de egy évben 2x-3x azért megsütöm  , mert a fiam egyik nagy kedvence . Mivel , volt pénteken nálunk egy kis családi ,,ünnepség" így erre a sütire gondoltam . Nagy sikere volt .

Hozzávalók :

3x 6 tojásos piskóta/ 2 sárga , 1 kakaós/



6 tojássárgáját 6 evőkanál cukorral kikeverjük , hozzáadjuk a 6 evőkanál átszitált simalisztet , 1 csomag sütőport , 70ml olajat és 70ml langyos vizet és jól kikeverjük . A legvégén óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét . Sütőpapírral kibélelt tepsiben 200 fokon 35-40 percig  vagy tűpróbáig sütjük .

7dl tej , 2 narancs lereszelt héja , 3evőkanál cukor , ezt főzzük kb.5 percig , ha levettük a tűzről beleteszünk 1-2 dc rumot/ ízlés szerint/.


1l tej , 3 csomag vaníliás puding ,9 evőkanál kristálycukor  . A pudingot hagyományos módon megfőzzük.

500 ml tejszín , 2csomag vaníliás cukor  és porcukor ízlés szerint


200g étcsoki , 2dl tejszín , 1 dl tej  vízgőz felett felolvasztom

Előkészítünk egy nagyobb tálat és abba fogunk rétegezni . A pudingot a narancsos tejet és az olvasztott csokit elkészítjük a tál mellé .



Én úgy készítem , hogy a piskótákat kockára vágom .
Ezt megöntözöm a narancsos tejjel , az olvasztott csokival és a még meleg pudinggal
Addig rétegezem , amíg az alapanyagok el nem fogynak .Utána mehet a hűtőbe . Ha kihűlt kanál segítségével a tányárra halmozuk a Somlóit és erre mehet a kemény habbá vert tejszínhab
Jó étvágyat hozzá