2013. június 14., péntek

Áfonyás - citromos muffin

Nagyon hamar meleg lett , és én ilyenkor megveszek valami citromos- savanykás dolgokért . A fagyit nem szeretem  , csak amit én csinálok  , de idén még nem szántam rá magam de ami késik nem múlik . Úgy gondoltam ezzel a muffinnal megoldom a hétvégi édesség ,,problémát" ezért dupla adagot is sütötem , de amilyen gyorsasággal fogy....hát szerintem valamit azért még sütök vasárnap . Ezt a receptet Barbi Konyhája - blogján  találtam http://barbikonyhaja.blogspot.sk/2012/03/citromos-voros-afonyas-muffin.html, egy kicsit a krémet áttalakítottam .

Hozzávalók a muffinhoz  12db :

250g liszt , 1/2 cs. sütőpor , csipet só , 150g porcukor , 90ml olaj , 150g citromos joghurt , 2 tojás , 1/2 citrom leve , 150g áfonya /én fele-fele arányban tettem friss és aszalt vörös áfonyát /

Hozzávalók a krémhez :

3dl tejszín , 250 g mascarpone , 3ek porcukor , 1/2 citrom leve , 1 citrom reszelt héja

A muffinformánkat béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőtt 180-200 fokra . Az olajat a joghurtal és a tojássokkal keverjük ki . Adjuk hozzá az átszitált sütőporos lisztet , sót , cukrot és a citrom levét és jól keverjük össze . Öntsük bele az áfonyát keverjük átt óvatossan , hogy ne törjük szét  . Kanalazzuk bele a tésztát a fománkba és süssük 20-25 percig vagy tűpróbát végezzünk . A megsűlt muffinokat rakjuk rácsra hűlni .

A tejszínhabot verjük kemény habbá . A mascarponet keverjük ki a cukorral a citrom lével és a citrom reszelt héjával  , majd óvatossan adagonként keverjük bele a tejszínhabot , vigyázzunk hogy össze ne törjük a habot .

Tálalás előtt kenjük meg a muffint a krémmel .

Jó étvágyat     :D