2012. október 17., szerda

Barát füle --- Derelye

Mivel sajnos eléggé meg vagyok fázva  , és nem érzem semminek sem az ízét sem az illatát / szagát / , de mivel főznöm kell így a barátfülére eset a választás . Nagyon rég csináltam és ezt már szóvá is tették , és mivel ezt az étel nem kell folyamatossan kóstolgatni ... nem maradt más hátra neki álltam .

Íme a recept :

6Odkg liszt  , 3 tojás , pici só , 1-2 dcl víz , szilvalekvár , 5evőkanál olaj , zsemlemorzsa  , fahéj , porcukor ,
A lisztet gyúródeszkára öntjük  , közepébe mélyedést formálunk, külön tálkába beleütjük a tojásokat és ha rendben vannak akkor beleöntjük a mélyedésekbe . Elkezdjük összedolgozni közben a vízet szükség szerint adagoljuk , hogy ruganyos tésztát kapjunk . Én ketté vágtam külön sodortam ki a tésztákat az alsóra rátettem 1 kávéskanál  lekvárt kb 5cm-re egymástól és rátettem a másik kinyújtott tésztát . A halmok körül jól lenyomkáljuk a tésztát és derelye vágóval feldaraboljuk . A derelyéket forrásban lévő sós vízbe rakjuk  , és ha fel jöttek a tetejére kb 4-5 percig főzzük . Zsemlemorzsát megpirítjuk olajon beleteszük a őrőlt fahéjat és a porcukrot , ebbe forgatjuk bele a derelyéinket .

Jó étvágyat hozzá...