2013. szeptember 2., hétfő

Tejes kifli

Életem első kiflije , a formáján van még mit gyakorolnom na de a tésztája ... nem nyúlós , mint amit az üzletbe vesz az ember , és ráadásul másnap is nagyon finom . Sikerült 1 eltennem , hogy milyen lessz másnap , mivel úgy döntöttem , hogy én fogom sütni a péksütiket nem fogok érte pénzt adni .

Hozzávalók 12db   :

400g sima liszt , 100g rétesliszt , 1 tojás , 2,3 dl langyos tej , 50g vaj , 1,5 tk só , 1,5 tk cukor , 25g élesztő

Hozzávalókat beletesszük egy tálba és jól kidolgozzuk a tésztát , hagyjuk a duplájára megkelni .
Lisztezet deszkára tesszük és két felé osztjuk , cipót formálunk belőle , kerekre nyújtjuk 6 cikkre osztjuk ,  és feltekerjük

 sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk és még 25 percig hagyjuk kelni . Mielőtt betesszük a sütőbe 1 tojássárgáját kikeverünk egy kis vízzel és ezzel kenjük le a kifliket . Majd 200 fokra előmelegített sütőbe 25 perc alatt készre sütjük . Szép aranybarnára.
                                    Jó étvágyat....