2013. augusztus 11., vasárnap

Finom vaníliás őszibarack lekvár

Nagyon hamar megérett az őszibarackunk , kompótot nem tudtam eltenni , de lekvárnak jó lett . Még sosem tettem el őszibarack lekvárt , egy kicsit tartottam tőle , de mikor rákerestem sok recept jött elő , így a hagyományos bevált módszeremmel tettem el , de azért egy kicsit fel is túrbóztam . Több recept átnézése után  a Dr.Oetkeres oldalon rátaláltam egy receptre ami megfogot , csak én annyiban változtattam rajta , hogy a 2:1 - ben Gelfixel tettem el a lekvárt http://www.befozok.hu/receptek/receptek/5/index.php?m=2 .

Hozzávalók :

1kg őszibarack , 150ml narancslé , 1 tasak bourbon vaníliás cukor , 500g cukor , 1 tasak 2:1 Gelfix Extra , citromlé ízlés szerint

A barackot megmossuk , meghámozzuk és feltesszük egy nagyobb edénybe főni . Beletesszük a többi hozzávalót , és állandó kevergetés mellet felforraljuk . Én kb tíz percig szokom nagy lángon főzni . Előkészített üvegekbe merjük . Az üvegeket száraz duntszba tesszük 5 percere fejjel lefelé állítjuk , utána visszaforgatjuk és legalább 1 éjszakán jól bebugyolálva hagyjuk pihenni . Utána mehetnek a kamra polcra .
                                               Jó munkát....