2013. szeptember 14., szombat

Lego Ninjago torta

Keresztfiam 4 éves lett . Nagyon szeret legozni és a kedvence a Lego  Ninjago , így nem volt kérdés , hogy milyen lessz a torta ,, formája " .


Hozzávalók :

10 tojás , 10 ek porcukor , 10 ek sima liszt , 1dl olaj , 1 dl víz , 1 tasak sütőpor , piros-zöld-kék- és barna ételfesték

A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük , beleöntjük az olajat és a vízet , majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét és óvatossan összekeverjük . 4 kisseb tálba veszünk ki 3-3 evőkanálnyi masszát és az ételfestékkel színezzük be , Muffinformákban 200 fokra előmelegített sütőbe 25 perc alatt sütjük készre . Ha megsültek akkor a sima piskóta masszánkól öntsünk egy keveset a sütőpapírral kibélelt tepsire erre rakjuk rá a már megsűlt színes muffinokat és öntsük rá a maradék piskótamasszánkat . Így sütjük 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig . Ha megsült akkor rácson hagyjuk kihűlni .


Hozzávalók a krémhez :

300ml tejszín , 500 g mascarpone , 100g porcukor

Lekvár

K2 tortaburkoló massza

A mascarponet a cukorral jól kikeverjük . A tejszínt keményhabbá verjük és óvatossan hozzákeverjük a mascarpones masszához .

A piskótánkat mivel elég magas így félbe vágjuk és utána keresztbe így kapunk 4 tésztadarabot .A  tésztát megkenjük a lekvárral , erre jön a krémünk , megint piskóta , lekvár és krém addig ismételjük amíg el nem fogy a piskótánk . 
A felsőre ne tegyünk semmit , mert ezt csak sima 250g vajat kikeverünk 150g porcukorral és ezzel kenjük be a tetejét és az oldalát , hogy a K2 masszánkat rá tudjuk szépen tenni és díszítjük még K2 - masszából kivávott lego kockákkal . És el ne felejtsük a legófigurákat is .
                                   Jó munkát és jó étvágyat