2013. január 11., péntek

Almás csirkecomb

Alaprecept a Stahl magazin Téli számából van . De mi  nem nagyon szeretjük a szerecsendió ízét , így én azt currival helyetesítettem , a  másik változás pedig , hogy a calvados helyett én whiskyt használtam . Féltem , hogy nem fog ízleni a fiúknak az újdonság , de kellemesen csalódtam mert minden - persze a csontokon kívül - elűnt a tányérról . Vagy annyira éhesek voltak vagy netán finom volt ...???!!!
Hozzávalók :

4db csirkecomb , só , bors , 100g szalonna felcsíkozva , 2 közepes hagyma apróra vágva , 2 alma cikkekre vágva , fél dl whisky , 1 dl habtejszín , 3dl átszűrt húsleves , 2 késhegynyi curry


Előmelegítjük a sütőnket 200 fokra . A csirkecombokat sózzuk , borsozuk . A szalonnát pörcösre pirítjuk egy serpenyőben , majd a pörcöket kiszedjük és a visszamaradt zsiradékon előpirítjuk a csirkecombokat ,  oldalanként 2-3 perc alatt , nagyon kellemes ízt ad neki. A combokat egy tepsire szedjük és készre sütjük // én letakartam alufóliával , hogy párolódjanak meg , és csak az utolsó 10 percben vettem le a fóliát , hogy megpiruljanak a combok//// . Közben az eddig használt serpenyőben , a visszamaradt zsiradékon megfonyasztjuk a hagymát , majd hozzáadjuk az almát és nagy lángon aranybarnára sütjük . Az almára ráöntjük a whiskyt és kevergetéssel elforraljuk róla . Sózzuk borsozzuk, hozzáöntjük a tejszínt és az átszűrt húslevest ,ízesítjük  a curryval , és az egészet 2-3 perc alatt összefőzzük . A mártást botmixerrel pürésítjük , és újramlegítve a megsült csirkecomb  mellé adjuk . Én még 2 almát megpucoltam és cikkekre vágtam és ezt is a combok mellé tálaltam .


Jó étvágyat .....