2013. szeptember 5., csütörtök

Minions muffin

Megkezdődött a suli , és nem lehet mindíg csak szendvicset tenni tízóraira .Ezért gondoltam sütök valamilyen muffint . Ezzel egy kicsit több munka van de ha csak egyszeűen levágjuk a muffin tetejét és megkenjük nutellával , kapunk egy isteni tízórait vagy akár deszertnek is elmegy . Muffinrecept http://ottisfoz.szhblog.ro/2013/06/04/mogyorovajas-muffin/ , blogról van .



Hozzávalók 22 darabhoz :

4 tojás , 8 ek mogyoró vaj  /NEM NUTELLA/ , 8ek tej , 200g vaj , 400g liszt , 300g porcukor , 1 tasak sütőpor

Elősször egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat , utána mehetnek  bele a nedves hozzávalók , sima masszává keverjük , és két kanál segítségével belekanalazzuk a muffinpapírral kirakott muffinsütőnkbe , és 200 fokra előmelegített sütőbe , 25 - 30 percig vagy tűpróbáig készre sütjük .

Hozzávalók a minions ,,arcokhoz " :

K2 tortabevonó massza vagy marcipán massza , sárga , barna , fekete , ezüst festékek

A masszánkat beszínezzük és kiszagatjuk a sárga színü masszánkból elősször akkora kört amekkora a muffinunk . Ezután fehér masszából kiszagatjuk a szemfehérjét , barnából a szemgolyót és fetekéből a szem közepét . Ezt betakarjuk a sárga szemhéjjal , és erre kerül az ezüsttel lefestett szeműveg keret.... utána már csak a száját kel elkészíteni ....  Igényel egy kis kézügyességet , de ha van időnk meg kedvünk megéri vele dolgozni ... 

És íme a Minions ,, katonák " ...



                                                      Jó  munkát :D