2014. március 4., kedd

CORN DOG --- ,, Kukorica kutya "

Már régebben is láttam keringeni a neten de akkor nem találtam hozzá receptet . Nem rég egy kedves barátnőm osztotta meg velem és ott volt a recept is , így nem maradt más hátra megcsináltam ..... és sikere volt . És hogy én is tudjak belőle enni GM lisztett használtam , és sikerült vennem GM virslit is .

Hozzávalók :

12db virsli , 1 bögre liszt / én Schär Mehl Farine  univerzális GM liszt-et használtam / , 1 bögre kukoricaliszt , ízlés szerint só bors , fél teáskanál cukor , 1 cs. sütőport , 1 tojás , 1 1/2 bögre tej , olaj , hurkapálcika

Lisztet , sót , borsot , cukrot és a sütőport egy tálba szitáljuk . Közepébe ütjük a tojást , és lassan adagolva állandó kevergetés mellet hozzáadjuk a tejet is . Jó sűrű palacsinta tésztát kell hogy kapjunk . Amíg forrósodik az olaj a virsliket feltűzdeljük a hurkapálcikára , majd lisztbe forgatjuk ,  hogy ráragadjon a massza . Egy magassabb pohárba öntjük a masszánkat  , belemártjuk a virslinket úgy hogy elmerüljön a masszában .  Bő forró olajba rakjuk  max 2-3 db , akkor a tuti ha feljönnek és maguktól forognak az olajban . Kb 3 perc alatt aranybarnára sütjük , és papírkéztörlőre szedjük . Majonézzel és kecsappal tálaltam .
                                                  Jó étvágyat


Receptért köszönet http://m.amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/corn-dog/ .