2013. július 19., péntek

Duna - hullám

Egy kedves barátnőmtől kapta ezt a könyvet . Már többször áttlapoztam  , ki is vannak nézve a receptek amelyiket biztos elkészítem , de mindíg valami közbe jött . A fiam szerdán felsóhajtott , hogy Ő bizony , hogy megenne egy szelet Duna hullámot  , és mit tesz egy IGAZI ANYA????? ---- Hát megcsinálja ....


Hozzávalók a tésztához :

1 kg meggybefőtt , 250g puha vaj , 180g cukor , csipet só , 6 tojás , 400g sima liszt , 1 cs sütőpor , 4ek. tej , 2 ek kakaó

Hozzávalók a krémhez :

2 zacskó vaníliás puding , 500ml tej , 2 cs. vaníliás cukor 5 ek kristálycukor , 200g puha vaj , 50g porcukor

Csoki a tetejére :

200g étcsoki , 25g vaj

Csepegtessük le a meggyet . A puha vajat keverjük habosra a cukorral . Szórjunk bele egy csipet sót . Adjuk hozzá eggyenként az egész tojásokat , és mindegyikkel keverjük 1/2 percig . Keverjük össze a lisztett a sütőporral , és evőkanalanként keverjük a vajas masszánkhoz . Öntsünk hozzá annyi tejet , hogy a massza lassan lecsússzon a kanálról . A massza felét simítsuk bele a sütőpapírral kibélelt tepsinkbe , a maradék masszánkhoz keverjük a kakaót . Óvatossan simítsuk rá a sárga tésztánkra . A meggyet osszuk el egyenletesen a barna tésztánkon . 200 fokra előmelegített sütőbe 30-35 percig vagy tűpróbáig sütjük . Hagyjuk teljessen kihűlni . Addig a pudingot főzzük meg a zacskón leírtak szerint a vaníliás és a kristálycukorral , és hagyjuk kihűlni . Közben a puha vajat keverjük habosra a 50g porcukorral és keverjük össze a már kihűlt pudinggal . A krémet kenjük el egyenletessen a kihűlt tésztán . A csokit olvasztjuk fel vízfürdőbe a vajjal eggyüt . Kicsit hagyjuk hűlni  , majd vonjuk be vele a sütinket . Díszítésként húzzunk villával hullámvonalakat a tetejére ....
                                                     Jó étvágyat.....