2013. október 3., csütörtök

Egészben sűlt disznó húsi , hasselback burgonyával és hagymamártással

                                         Vasárnapi ,, ebédke "

Hozzávalók :

cca 2kg bőrös oldalas vagy hasaalja - disznó hús , só , majoranna , bors , fokhagyma

Burgonya

Hozzávalók a hagymamártáshoz :

1 kg hagyma , só , étkezési keményítő

A húst befűszerezzük 200 fokra előmelegített sütőben letakarva legalább 2 órát ,, pároljuk " , ha puha akkor levesszük a fóliát és pirosra sütjük .

A burgonyát megpucol és a lehető legvékonyabban bevagdossuk , kiolajozott tepsire rakjuk , megsózzuk és 200 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre és pirosra sütjük . 

A hagymát megtisztítjuk és felszeljük . Olajon megdinszteljük , mikor már kapott egykis színt akkor felöntjük annyi vízzel , hogy ellepje . A hagymát puhára pároljuk , ízesítjük és ha kell akkor egy kis vízben elkevert étkezési keményítővel besűrítjük  .



                                                      Jó étvágyat