2013. december 7., szombat

Mikulás muffin

Egy kis mikulás muffin ... vörös bársony tésztával .

Hozzávalók :

250g sima liszt , 1ek kakaó , 300g kristálycukor , 120g puha vaj , 2 tojás , 2 tk vanília kivonat , 2,5 dl író / cmar , vagy kefír/ , 2 tk piros folyékony ételfesték , 2 tk ecet , 2 tk szódabikarbóna

Hozzávalók a krémhez :

250g mascarpóne , 500ml tejszín hab, 200g porcukor

Hozzávalók a díszítéshez :

piros - fehér és fekete K2 tortabevonó massza , arany ételfesték

A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük hozzáadjuk a tojásokat és még így is jól kidolgozzuk . Hozzáöntjük az írót , a sütőporral elkevert lisztet , a kakaót , az ételfestéket , az ecetet és a szódabikarbónát és jól összekeverjük . A muffinfomát rajuk ki papírokkal és ebbe kanalazzuk bele a masszát . 200 fokra előmelegített sütöbe készer sütjük . 

A krémhez a 3dl tejszínhabot kemény habbá verjük . A mascarpónet kikeverjük a 150g cukorral és adagonként  hozzá adjuk a kemény habot , nagyon óvatossan keverjük össze a habbal . A muffint kivesszük abból a papírból amiben sült így könnyebben tudunk vele dolgozni  . A muffin tetejét levágjuk és óvatossan kikanalazzuk a muffin belsejét és ide töltjük bele a krémet . . A muffin levágott tetejét lekenjük a cukorral kikevert vajjal rátesszük a piros masszánkat , a fekete,,övet" cukorsirup segítségéval hozzáragasztjuk a piros massánkhoz . Egy csíkba lekenjük megint a piros masszánkat cukorsziruppal és raáragasztjuk az apró golyókat vagy a hópihéket . A tésztát visszatesszük a muffin tetejére és erre helyezzük az aranyra festett  övcsattot .