2013. március 10., vasárnap

Puncs szelet

Egy kedves barátnőm osztotta meg velem ezt a receptet . Mivel a puncsos süti is az egyik kedvencek közé tartozik nálunk , így neki vágtam . Nekem másfajta receptem van majd azt is megcsinálom  , de most ezt próbáltam ki .

Hozzávalók a tésztához :

500g liszt , 250g vaj , 1/2 csomag sütőpor , 200g porcukor , 2 tojássárgája , kb. 2dl tej , csipet só

Hozzávalók a krémhez :

100g vaj , 100g porcukor , 1dl rum , 1dl tej , 1 , puncsaroma , 2evőkanál kakaó , 3 evőkanál barack lekvár

Tetejére :

150g porcukor , meggyszörp

A tésztához valókat összedolgozzuk és 3 részre osztjuk . Eggyenként kinyújtjuk 25x35 cm - tepsi nagyságúra és a tepsi  hátoldalán megsütjük egyenként , 200 fokra előmelegített sütőbe  kb. 15- 20 percig sütjük . Még melegen levágjuk a széleit.

A töltelékhez az egyik lapot és a levágott széleket összetördeljük  a rummal , tejjel és a puncsaromával leöntjük , hogy magába szívja . Addig a vajat , a cukrot , a kakaót , és a lekvárt  jól kikeverjük . Összekeverjük a vajasmasszát a tésztással .

Az egyik lapot tálcára tesszük megkenjük a krémes masszánkal és rátesszük a másik lapot és lenyomatjuk . Addig a porcukrot kikeverjük a meggyszörppel /óvatossan adagoljuk/ sűrű , folyós legyen , ezt kenjük rá a tésztára . Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük .

Jó sütést....