2012. november 14., szerda

Sajtos rudacskák

Kölcsön kaptam egy kedves barátnőmtől -- Varga Gábor -- Desszert szerelem című könyvét . Nagyon jó!!!! Ez a recept is onnan való . De ahogy Gábor írja tényleg az legjobb ha mindjárt dupla adagot sütünk belőle .
Hozzávalók :
200g trappista sajt , 200g sima liszt , 200g vaj ,1g só
Kenéshez :
1db egész tojás
Szóráshoz :
60g hántolt napraforgómag
A sajtot finom lyukú reszelőn lereszeljük , majd a tészta hozzávalóit dagasztógépbe tesszük , és egynemű tésztává gyúrjuk . A kész tésztát én még átgyúrtam kézzel is , és legalébb 1 órára tegyük hűtőbe . 3-5 mm vastagságúra nyújtsuk ki , megkenjük a felvert tojással , én még a tojásba tettem egy csipet sót . Szórjuk meg a napraforgómaggal , majd vágjuk 1cm széles és 10 cm hosszú csíkokra . Sütőpapírral fedett tepsire rakjuk átt a rudacskákat kb 1cm távolságra egymástól , hogy ne sűljenek össze . 200 fokon 10-15 perc allat készre sülnek . De azért figyeljünk rájuk nehogy megégjenek , ha már aranybarnák akkor jók . Még másnap is ropogósak lesznek !!!!!
Jó étvágyat