2014. április 9., szerda

Rántott hal burgonya salátával

Ez a burgonyasáláta egyszerűbb változata .


Hozzávalók a salátához :

1kg burgonya , 3 közepes fej vöröshagyma , 100g savanyú uborka , ecet , só , cukor

Hozzávalók a rántott halhoz :

Hal / én pangasius-t használtam / , liszt , tojás , prézli , só

A burgonyát héjastól sós vízben megfőzzük , majd hagyjuk kihűlni . Megpucoljuk a megfőtt burgonyát és apróra vágjuk . Megpuculjuk a vörös hagymát és ezt is összevágjuk . A savanyú uborkát is apróra vágjuk , mindent jól összekeverünk . Én a saját kezűleg eltett uborkát használom , és ennek a levével ízesítettem meg . Ha kevés akkor csinálhatunk még rá ecetből cukorból és vízből egy kis levet , de csak annyit , hogy belepje a lé a krumplis-hagymás-uborka salátánkat . Legalább 3 órára vagy akár egy éjszakára tegyük hűtőbe , hogy az ízek összeérjenek .

A halat kiolvasztjuk és megsózzuk , hagyományos módon bepanírozzuk és bő olajba kisütjük .

                                               Jó étvágyat