2013. november 24., vasárnap

Mézes puszedli

Ezt a receptet egy 80 év feletti nénitől Etelka nénitől kértem el . Mikor még bírta a lába ellátogatott hozzánk és mindíg hozott Mézes puszedli . Mivel jövő héten itt van advent első hétvégéje , így ráhangolodás gyanánt megsütöttem - Hát nagy volt az öröm ... --- ezek után biztos gyakrabban fogok sütni .

Hozzávalók :

1/2 kg sima liszt , 3 egész tojás , 250g porcukor , 200g méz , 1kk szódabikarbóna , csapott kk fahéj , csapott kk mézeskalács fűszer

1 tojás , dió

A hozzávalókat jól összedolgozzuk és legalább egy órára hűtőbe tesszük . Ha kivesszük a tésztát akkor vegyük ketté és az másik részt addig tegyük a hűtőbe . A tésztát sodorjuk ki és egy kör alakú pogácsa szagattóval szaggasuk ki a puszedliket , rakjuk sütőpapírral kibélelt tepsire kenjük le a felvert tojással és díszítjük dióval . Ugyanígy csináljuk meg a tészta másik felét is .  200 fokra előmelegített sütőbe 25-30 perc alatt készre sütjük .


















                                           Jó étvágyat