2012. október 28., vasárnap

Hallowen- i hangulat

Mivel szeretek új és érdekes recepteket kipróbálni és most mindenhol tombol  Hallowen-i  feelingel , így gondoltam kipróbálom mit szólnak a fiuk ehhez a hangulatomhoz.Elősször csak kerülgették , nézegették a sütiket , aztán csak rá szánták magukat , hogy megkóstolják . El is fogyott...akkor ez valamit jelent?????
Linzer pálcikák - Én így neveztem el http://thedecoratedcookie.com/ oldalon találtam  , itt le van írva a recept is , de én a saját bevált recepttel készítettem el.
Íme a hozzávalók :
tészta :
300 g sima liszt , 200g vaj , 1 tojássárgája , 100g cukor , késhegynyi sütőpor
díszítőhab :
1 tojásfehérje kb 100-150g porcukor , ételfestékek
Mindent jól összedolgozunk és kb 1 órára hűtőbe tesszük pihenni . Kinyújtjuk és kb 1cm x 10cm - re vágjuk , 280 fokra előmelegített sütőbe  kb 5- 8 perci sűtjük , figyeljünk oda mert hamar megkapódik . A kihült tésztát a felvert  tojáshabbal ízlés szerint díszítjük . A szemekre fehércsokit és ét csokit külön ovasztottam fel és azzal csináltam .

Boszi ujjak
Hozzávalók :
250g liszt , 150 g vaj , 200g őrölt mandula , 150g pocukor , 2 tojás , 50 g hántolatlan egész mandula , késhegynyi sütőpor , meggylekvár
Az alapanyagokat jól összedolgozzuk , én bettetem ezt a tésztát is a hűtőbe . 35-40 darabra osztjuk , hogy kb mutatóujjnyi hosszú és vastag hengereket formálunk belőle . A hegerek közepén bütyköket formálunk, és az egyik végébe belenyomjuk a hántolatlan mandulát és megkenjük lekvárral . Éles késsel ráncokat vagdosunk az ujjakba . 180fokos előmelegített sütőbe kb 10 percig sütjük . Ha kihűlt a másik végét belemártjuk lekvárba  , így még ilyesztőbb lessz .

Próbáljátok ki...
Jó étvágyat hozzá