2013. március 21., csütörtök

Töltött csirke kicsit másképp....

Szeretem Borbás Marcsi - Gasztroangyal műsorát . Nagyon jó ötletek vannak benne , és egyszerű érthető receptek. És amit még nagyon szeretek benne , hogy nem az a ,,dizájnos- tucat,, műsor , ahol minden étel tökéletes és hibanélküli... Ezt a receptet is Ő készítette el  http://www.gasztroangyal.hu/gombas-toltott-csirke/  , de azért nem én volnák ha nem csinálnák valamit másképp...
Hozzávalók :
1 egész csirke , 250g gomba , 1 zsömle , 1/2 vöröshagyma , 100 g sonkásszalámi , 70g kemény sajt , só , bors 
A csirkét kicsontozzuk úgy , hogy a 1/2 csirke húsa /mell , szárny , comb/ és a bőr ne sérüljön meg . A fél csirkéböl a combcsontot is kivesszük , csak a szárnycsontját hagyjuk meg  , a szárnyvégét is levágjuk .


     A csirke másik felével is így járunk el.
Elkészítjük a tölteléket : a gombát apróra összevágjuk és minimális olajon lepiritjuk , hozzátesszük az apróra összevágot hagymát ízesítjük , a levét elforraljuk . Amíg hűl  , addig tejbe beáztatjuk a zsömlét . A zsömlénkből kinyomkáljuk a tejet és összekeverjük a langyos gombás masszával , ha kell még ízesítjük . A csirkehúst kiterítjük , enyhén sózzuk és rátesszük a tölteléket , óvatossan összetekerjük és összekötözzük . A másikra rárakjuk elősször a szalámit , majd a sajtot  , összetekerjük és ezt is úgy kötözzük meg mint a sonkát .
Kevés zsiradékon a hús mindkétoldalát lepirítjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe 200 fokon ,  30-40 perc alatt készre sütjük .
Tejszínes sajtos burgonyával tálajuk  , de lehet más a köret...
Hozzávalók a tejszínes burgonyához :
1 kg burgonya , fél l tejszín , 100g eidami , só , bors
A burgonyát megtisztíjuk és vékony szeletekre szeljük . Beleteszük egy tálba , erre ráreszeljük a sajtot ráöntjük a tejszínt , ízesítjük és beleöntjük egy jénaiba , és betesszük a csirke mellé sülni  , egyszerre fognak elkészülni 



Jó étvágyat hozzá .....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése