2013. február 15., péntek

Könnyű barackos süti

Nem bánnám ha már tavasz lenne ... Mivel minden tiszta hófehér , így maximum csak az ételekbe tudok becsempészni egy kis tavaszt . Ezt a sütit is azért szeretem , mert egyszerű és egy kis napfényt hoz a tányérunkra . Mivel még van tavalyról sárgabarack befőttem ,  így azzal csináltam , de nyáron a friss sárgabarackot  választom .


Hozzávalók :

2 üveg sárgabarack befőtt , 300g puha vaj , 150g porcukor , 4 tojás , 3 evőkanál citromlé , 300g simaliszt , 1 zacskó sütőpor , porcukor a tálaláshoz


Lecspegtetjük a  a befőttet és a levet is félre tesszük . A vajat , a cukrot , a tojást , a citromlevet a lisztet és a sütőport egy tálba jó simára kikeverjük . Sütőpapírral kibélelt tepsibe símítjuk a tésztánkat , és a barackokat rárakjuk szép sorba , hogy amikor szeljük , akkor a süti közepén legyen egy-egy barack . 180 fokra előmelegített sütőbe 25  percig sütjük . Amikor megsűlt a még forró tésztát megkenjük a félre tett  befőtt lével . Hagyuk kihűlni és kockákra szeleteljük , tálaláskor megszórjuk porcukorral .

Jó étvágyat és jó sütést .....