2014. január 30., csütörtök

Baklava

Egy kicsit kedveskedni akartam a férjemnek , azért áltam neki ennek az édességnek , én sem és a fiam sem ehetünk belőle , így az egész tepsi csak az Övé . Több receptből hoztam össze mert az egyikben a tészta mennyisége a másikban a dió mennyisége nem tetszett , így ez lett a vége .


Hozzávalók :

20 db réteslap / nálunk 4 db-jával van csomgolva/ , 400g durvára darált dió , 500g vaj , 100g cukor , 3 tk fahéj

Sziruphoz :

100g méz , 100g kristálycukor , 3dl víz , 1 citrom leve

A sütőnket bekapcsoljuk és előmelegítjük 200 fokra . A tepsit kenjük ki vajjal , kettesével rétegezzük a réteslapot a vajjal , addig míg a fele elnem fogy vagyis 10 darab . Ekkor osztjuk el rajta a fahéjjal és a cukorral összekevert diót , és ugyanúgy kettesével a réteslapok és vaj váltakozásával  rakjuk amíg el nem fogy a tésztánk . Ezután bevagdossuk vagy kockákra vagy háromszögekre , kinek hogy tetszik . Betessük az sütőbe és aranybarnára sütjük 25-30 perc alatt . A  szirup hozzávalóit addig főzzük amíg a cukor fel nem olvad benne , és a megsűlt forró sütire kanalazzuk .
                                                      Jó étvágyat