2012. december 16., vasárnap

Kapucsínós kiflik

Idén ennek a sütinek van ,,premierje" , mivel minden évben kipróbálok valami új fajta apró sütit karácsonyra , idén erre esett a választásom . Már tavaly is kinéztem de valahogy nem jött össze . De most rászántam magam . Ezeknek az aprósütiknek úgyis az a titkuk  , hogy a tésztájuknak nem árt a pihenés , sőt. Ahogy múlnak a napok , még finomabbak lesznek .

Hozzávalók , kb.60 darabhoz :
150g sütőmargarin , 100g porcukor , 200g sima liszt , késhegynyi sütőpor ,  50g darált mandula , 1ek. kakaó , 4 tasak --3in 1-- tasakos kapucsínópor

A margarint 70g porcukorral , a liszttel , a sütőporral , a mandulával , a kakaóval és 2 tasak kapucsínóporral jól kidolgozzuk . A tésztából 6 darab 20 cm hosszú rudakat sodrunk , fóliába csavarjuk és legalább 1 órára hűtőbe tesszük . A sütőt 180 fokra előmelegítjük , a tepsit kibéleljük sütőpapírral . A tésztarudakat 2 cm-es darabokra vágjuk és kiflivé sodorva a tepsire rakosgatjuk , kb 10 percig sütjük. Amíg sül a maradék porcukrot és a két tasak kapucsínóport összekeverjük egy tálban , és a megsűlt meleg kifliket beleforgatjuk , és rácson hadjuk kihűlni .
Jó sütést és jó étvágyat hozzá....