2013. április 7., vasárnap

Madártej

A férjem nagyon szereti !!!!!!! A gyermekem megeszi !!!!! De én nem szeretem -- ez a szitu!!! De azért gond nélkül megcsinálom , mivel tudom , hogy úgyis elfogy .

Hozzávalók :

2l tej , 5 tojás , csipet só , 2 cs. vaníliás puding , 5-6 ek. cukor , mazsola -ízlés szerint

1és fél liter tejet felforraljuk , addig a tojásfehérjét 2 kanál porcukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük . Mikor a tej már forr , akkor teáskanállal segítségével beletesszük a galuskákat de csak  4-5 darabot , mert a galuskák úgyis megnőnek . Kb fél percig főzzük az egyik felén és 2 kanál segítségével óvatosan megfordítjuk és a másik felét is fél percig főzzük , szűrőkanálall kiszedjük egy tálba . Ezt addig csináljuk míg a a tojásfehérje el nem fogy .  A fennmaradt tejet a tojással és a pudingporral simára keverjük és a forró tejből beleteszünk 1 merőkanállal ,  hogy ha beleöntjük a forró tejbe nehogy kicsapodjon a sárgája . Állandó kevergetés mellet belekeverjük a forró tejbe és addig főzzük amíg be nem sűrűsödik .  Ha már elég sűrű akkor levesszük a tűzről és óvatosan visszarakjuk bele a galuskákat . Hagyjuk kihűlni , hidegen tálaljuk . Szórhatunk  rá csokireszeléket , mandulaforgácsot vagy akár karamellel is díszíthetjük .
Jó étvágyat ...