2013. augusztus 28., szerda

Mézes-mázas szezámmagos csirkemell

Valami érdekességet akartam csinálni , fiam mindíg azon lovagol , hogy nem igaz , hogy nem tudok csinálni valami kínai ,, kaját " . Ezt a fajta receptet többen megosztották , és nagyon érdekesnek találtam és úgy döntöttem meg is csinálom .

Hozzávalók :

500g csibemell ,

Bundához :

1 db tojás , 3ek étkezési keményítő , 6 ek sima liszt , 1 ek olaj , 1,5 kk sütőpor , csipet só , víz

Mázhoz :

200g kecsap , erős pista vagy chili , 6-7 ek méz , 3-4 ek szezámmag

A csirkemellet felkockázzuk és egy kicsit besózzuk . A bundához valókat egy tálba összekeverjük és annyi vízet öntünk hozzá , hogy jó sűrű masszát kapjunk . Beleforgatjuk a húst , és hagyjuk 1-2 órát benne álni . A mázhoz a szezámmagot lepirítjuk és hozzáadjuk a többi hozzávalót is , ízlés szerint adunk hozzá erős pistát vagy chilit . Jól átt forraljuk . Forró olajba kisütjük a húsokat , szép aranybarnára , majd azonnal a mázba forgatjuk . Én tojásos rizzsel tálaltam . A rizs hagyományos módon megfőzzük , a tojást rántottának megsütjük és összekeverjük a rizzsel .
                                           Jó étvágyat ....