2013. november 23., szombat

Farönk torta - évfordulónkra

Ünnepi torta .... nagyon finom



Hozzávalók tészához :

6 tojás , 6 ek liszt , 6 ek cukor , 6ek víz , 6 ek olaj , 1/2 cs sütőpor ,

A tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük  belekeverjük a lisztet és a sütőport és nagyon óvatossan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét . Két sütőpapírral tepsire elosztjuk , és 200 fokra előmelegítet sütőbe 20 perc alatt készre sütjük , és hagyjuk kihűlni .


Ganache krémhez :

300g ét csoki , 300 ml tejszín ,

A tejszínt felforraljuk és az összetört csokira öntjük és hagyjuk 3-5 percig pihenni és csak ezután keverjük meg . Legalább egy éjszakára tegyük a hűtőbe . Másnap mixerrel jól kidolgozzuk .

K2 burkoló massza , ételszínezék , vaj porcukor

Mindkét piskótatésztát hosszába ketté vágjuk a krémet 4 felé osztjuk és elkenjük a tésztán . Elkezdjük feltekerni egymásra , így kapunk egy ,,rönköt" . a külsejét lekejük a cukorral kikevert vajjal . és beburkoljuk . Díszítésre csak a fantáziánk szabhat határt .