2013. szeptember 8., vasárnap

Pita

Gyros volt a mai menü , és a fiam azt mondta , hogy most nem hasábburgonyával enné hanem , pitában ... én azért megkérdeztem tőle , hogy jól e van .... De Ő csak ragaszkodott a pitához . Hát leültem a gép elé , beírtam a keresőbe és rengeteg találat jött elő , átnéztem többet is de ez nyerte el a tetszésemet ....

Hozzávalók 10 darab pitához :

400s sima liszt , 20 g élesztő , 240 ml víz , 1tk cukor , 1 tk só

Az élesztőt egy kis langyos vízben felfuttatjuk , és az átszitált liszthez öntjük , hozzáadjuk a többi hozzávalót és , sima tésztává dolgozzuk . Jól kiolajozott tálba tesszük és  meleg helyen hadjuk a duplájára kelni . Ha megkelt kinyomjuk belőle a levegőt és lisztezett felületre tesszük 10 részre osztjuk és gombócokat formálunk belőle . 10 percig pihentetjük addig a sütőnket bekapcsoljuk a legnagyobb hőmérsékletlre .

Én egy tepsit tettem  rács nélkül a sütőbe , így az is átforrósodott és erre raktam a vékonyra kisodrott tésztát . Így sütöttem  4 percig az eggyik oldalról 2 percig a másik oldalát is . Csipesszel fordítottam át , az a lényeg hogy mikor nyújtsuk jól lisztezett legyen a felület ezét nem ragad le a tepsinkre . Egy a abroszba tettem a megsűlt pitákat , állítolag akkor puhábbal maradnak . 
                   Receptet http://rantotthuswokban.bmintbalazs.com/pita blogon találtam , köszönet érte .

                                                  Jó étvágyat